Националната агенция за приходите потвърди изнесените в парламента данни от финансовия министър

...
Националната агенция за приходите потвърди изнесените в парламента данни от финансовия министър
Коментари Харесай

НАП упорства за открити нарушения при ревизии на "Нексо"

Националната организация за приходите потвърди изнесените в Народното събрание данни от финансовия министър Росица Велкова за данъчни нарушавания в изключително огромни размери на българското сдружение на криптобанката  " Нексо ".

В особено прессъобщение от Национална агенция за приходите прецизират, че осъществените в интервала 2020-2022 година проверки на " Ен Ди Си ", открили отговорности в изключително огромни размери по смисъла на Наказателния кодекс - надвишаващи 12 000 лева.   " След привършване на ревизионните производства на компанията са установени нарушавания и налагане на санкции с лихви. Издадените ревизионни актове са влезнали в действие, надлежно компанията е погасила отговорностите си ", показват от Национална агенция за приходите.

Затова все още българското сдружение на " Нексо "  – „ Ен Ди Ес “ ЕООД няма отговорности за налози и осигуровки, както и неплатени ревизионни актове към приходната организация.

" Напълно правилен е отговорът, възложен от министъра на финансите Росица Велкова на въпрос от народни представители от Политическа партия „ Възраждане “ " Съответстват ли платените налози и заявените облаги на големите обороти и има ли пропуснати от Национална агенция за приходите изгоди за фиска “, показват от Национална агенция за приходите.

В петък от " Нексо " реагираха остро на предоставените от министър Велкова данни в Народното събрание. Според компанията единственото правдиво изказване било, че в границите на три години са направени три проверки на дружеството  " Ен Ди Ес ". Ревизиите били рутинни, свързани с възобновяване на Данък добавена стойност и техните обжалвания са били с удобен излаз за сдружението, настояват от " Нексо ".

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР